Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Интеркултурални дијалог у Основној школи „Ћеле-кула“ у Нишу


Tabla 14:00:00 0


Ирена Златковић, ОШ „Ћеле кула“ Ниш



Марајку Кенард




Европски дан језика у Основној школи „Ћеле-кула“ обележава се већ традиционално. Стручно веће наставника српског језика и страних језика сваке године има нове идеје за ову малу свечаност.
Овај 26. септембар посветили смо и Светском дану превођења. Желели смо да укажемо на значај учења страних језика и упознавање са другим културама и обичајима. Ми то и иначе свакодневно чинимо на часовима страних језика, енглеског и немачког. Зато смо сада у госте позвали Марајку Кенард (Maryke Kennard), двадесетпетогодишњу професорку енглеског језика из Јужне Африке. Она тренутно живи у Нишу и студира математику и психологију. Ово је била јединствена прилика за наше ученике да уживо чују говорника једног страног језика који изучавају у школи.
Јавни час је организован у свечаној сали, па су овом предавању, осмишљеном као интеркулутрални дијалог, могли да присуствују многи заинтересовани ученици, наставници и родитељи. Наша млада гошћа је одушевила присутне својом непосредношћу, са којом је говорила о животу у Јужној Африци, али и радошћу у сусрету са српском културом, коју тек открива и упознаје.



Поједини ученици су показали велику умешност у комуникацији на енглеском језику, веома креативно представљајући најпознатије и најзанимљивије српске обичаје, храну, традицију, верске празнике, познате личности, па чак на духовит начин и детаље из српске митологије.
Овај сусрет је био одличан тест за све присутне да ставе на пробу своје познавање енглеског језика, да сазнају нешто ново о становништву и култури Јужне Африке, али и да уживају у одушевљењу и похвалама једне странкиње о нашој земљи и нашем граду.
Координатор овог дружења била је Снежана Јевтовић, наставница енглеског језика, у сарадњи са осталим наставницама из Стручног већа.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост