Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба


Tabla 10:00:00 0

Фото: Жељко Синобад
Мало позориште „Душко Радовић“


ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ: МЈУЗИКЛ ЗА ДЕЦУ „СУДБИНА ЈЕДНОГ ЧАРЛИЈА“



(Узраст 5+,  Трајање 50’)
Претпремијера: 29.04. у 12 сати
Премијера: 30.04. у 20 сати


Мало позориште „Душко Радовић“ са поносом представља нову представу „Судбина једног Чарлија“ редитељке Ане Томовић, по тексту Тамаре Радојчић Обреновић која је настала по мотивима истоименог романа за децу једног од најзначајнијих српских драмских писаца Александра Поповића (Бела кафа, Тамна је ноћ, Развојни пут Боре Шнајдера...).


Фото: Жељко Синобад
„Судбина једног Чарлија“ носи снажне емоције блиске сваком детету: страх од напуштености и чежња за мајком, блискост нераздвојног пријатељства, љубав за коју се чине велика дела, понос због успеха, понесеност славом али и утеха због повратка у окриље мајке. Чарли је на почетку незрело маче, сурово остављено да се стара само о себи, а на крају мачак са богатим животним искуством. Крај, иако препун емоција, има своју нежну филозофску поруку да је живот боље искусити него остати заувек везан за родитеље, јер то искуство живота, иако понекад тешко, уједно је и нешто најлепше на свету.

 
 
Фото: Жељко Синобад

Ауторску екипу чине Невена Глушица (композитор и сонгови), Милан Громилић (кореограф), Момирка Баиловић (костимограф) и Љубица Милановић (сценограф).

У представи играју Арсеније Тубић (Мачак Чарли), Јелена Петровић (Виолета), Алек Родић (Капетан), Сандра Родић Јанковић, Александра Анђелковић, Кристина Томић, Дамјан Кецојевић, Милош Анђелковић, Горан Баланчевић и Јован Стаматовић – Карић.

Представа ће се изводити у Малом позоришту „Душко Радовић“ 5, 12 и 17. маја са почетком од 17 сати.

Поред прилаза из Абердареве улице и парка Ташмајдан, ка Малом позоришту „Душко Радовић“ може се прићи и из Таковске улице поред Дечјег културног центра. Назив Мало позориште добило је 28. децембра 1967. године сугеришући своју намену, а то је обраћање младом гледаоцу. Сцена за младу публику по узору на сцене европских театара усмерена је на савремене драмске текстове, провокативне и друштвено ангажоване.

Према речима садашњег управника Алека Родића, глумца и дугогодишњег члана ансамбла: „Мало смо позориште, али велику сенку бацамо. У старом добром духу „Радовића“ позориште наставља да ради са најбољима!“


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост