Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Ивица и Марица и Витамини вас чекају у Академији 28


Tabla 10:00:00 0





“Ивица и Марица”
Субота, 31.03.2018. у 17 ч.

Представа „Ивица и Марица“ рађена је по мотивима популарне истоимене приче браће Грим. У адаптацији приче посебно смо водили рачуна да представа буде прилагођена и деци предшколског узраста са циљем да се на шаљив и маштовит начин дочара прича, а да притом нико не бива уплашен – нарочито не најмлађи гледаоци. Ивица и Марица без страха и из дечије радозналости улазе у авантуру и тако одлазе дубље у шуму где наилазе на кућу од чоколаде. Међутим, мирис слаткиша их увлачи у вештичију замку, али две дечје паметне главице успевају да надмудре помало заборавну бакицу. Кроз интерактивну глумачку игру деца постају активни учесници позоришног чина што само извођење чини још узбудљивијим за малишане.

Садржај ове интерактивне представе развија и подстиче дечју машту и креативност. Неизоставни део представе је, наравно, музика, тако да ће деца, уз духовити текст, моћи да се забаве и уз препознатљиве песмице. Представа је намењена узрасту од 3 до 9 година и траје око 45 минута, што је и оптимално време трајања представа за децу овог узраста.



Играју:            Дејан Стојаковић
Златија Ивановић
Соња Кнежевић



“Витамини, здрави фини”
Недеља, 01.04.2018. у 12 ч.

Представа "Витамини, здрави фини" настала је као један занимљив час о здравој исхрани. Позориште томе и служи да нас кроз сценску игру едукује и презентује праве вредности живота. Кувар преко својих прича и анегдота из чаробне кухиње деци, између осталог, саветује: "Ако желите да будете велики, снажни као змајеви из бајки морате јести здраво и витамински исправно". Кроз представу проткану хумором деца се едукују о здравој исхрани и схватају велики значај витамина за њихов раст и развој.

Сценарио и режију за представу "Витамини, здрави фини", која је намењена деци узраста од 3. до 9. године, потписује дипломирани луткар Цветин Аничић, који и игра у представи. У Академији 28 ће у склопу представе бити организовано прикупљање гардеробе, играчака, књига и школског прибора за децу Свратишта у Београду, а истој институцији ће бити донирано и 50% прихода са благајне од продатих карата.
  
Игра: Цветин Аничић




Карте за све дечије представе могу се купити на билетарници Академије 28 сваког радног дана oд 12 – 20 ч, као и викендом сат времена пре почетка представе. Цена карте за све дечије представе је 400 дин, за групне и организоване посете могући су попусти, а само деца до три године не плаћају карту.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост